Velkommen til Daniel´s Gartneri

Opskrifter

Opskrift på syltede tomater

 
500 gram hele grønne tomater
300 gram sukker
150 ml klar eddike
150 ml vand
1 stk vaniljestang
3 stk grønne kardemommekapsler
 
Framgangs måde:
1
Prik tomaterne med en gaffel, så syltelagen kan trænge ind. Er dine tomater meget store, så skær dem i halve eller kvarte.
2
Hæld sukker, eddike og vand i en gryde, og kog blandingen op.
3
Flæk vaniljestangen, og kom den i gryden sammen med kardemommekapslerne. Lad blandingen koge let, til sukkeret er opløst.
4
Kom tomaterne i gryden, og lad dem koge 5-10 minutter. De må ikke blive alt for bløde.
5
Tag tomaterne op af gryden med en hulske, og kom dem i skoldede sylteglas. Hæld den varme syltelage over, til tomaterne er godt dækket og luk glasset.
6
Put en skeful atamon i glasset.
6
Lad tomaterne trække 1-2 uger, før du spiser dem.