Velkommen til Daniel´s Gartneri

Have Orkidé / Bletilla

Mikadoblomst også kaldet japanorkide, det botaniske navn er Bletilla, lige til højrebenet for "begyndere", disse terrestriske orkideer er blandt de enkleste at holde i haven
Vækstfase
De nye Bletilla skud vises i løbet af april og åbner sig ud i en buket af blade i foråret. Den blomstring er på sit bedste i begyndelsen af sommeren (juni, juli).

Efter blomstring, forbliver løvet, vedvarende, grøn i det mindste indtil oktober, før den falmer og forsvinder helt. Bletilla går derefter ind i deres vinterdvale. I slutningen af november, når bladene er visnet skal stilken skæres, bevare en stilk højde på 5 cm.

Vinterdvale
I løbet af vinteren, skal du sørge for at der ikke er for vådt for at undgå forrådnelse.

Bletilla er temmelig hårdføre orkideer, kommer temperaturen ned under -20 ° C til -25 ° C skal de dog beskyttes af barkflis.

Plantning
Den bedste placering er i en humusrig, lys, luftet og veldrænet jord. Du kan lufte din jord med barkflis for at opretholde en god fugtighed i sommer og for at sikre god dræning i løbet af vinteren. Det er en større fare for disse planter med en for fugtig en jord frem for hård frost.

Hvis din jord er for kompakt eller indeholder for meget ler, vil vi råde dig til at oprette en plantning lomme. Grav et hul på ca. 40cm, dække bunden af den med et drænlag (lavasten eller småsten) og fyld den med substratet anbefalede ovenfor.
Bletilla kan også holdes i potter til at pynte dine terrasser. Sørg dog for at vælge en tilstrækkelig stor krukke (mindste diameter 30-40cm) for at undgå at hindre udviklingen af de nye perifere skud, der vil blive vist i løbet af det følgende år. Vandes regelmæssigt fra april til september.
Placering
I haven, vil det ideelle sted være sol eller halvskygge. Det er vigtigt ikke at lade substratet tørre om sommeren.
Pleje

Anvendelsen af en kaliumrige gødning i løbet af vegetation fase (april til juli) vil fremme en hensigtsmæssig udvikling i sommer og derfor vil sikre en fremragende produktion af blomster i løbet af det følgende forår.
Hold øje med snegle i haven, de kan godt lide Betilla